
مهمترین لوازم یخچال به شرح زیر است
- برد یا پاور
- نمایشگر یا دیسپلی
- انواع سنسورها شامل سنسور کابین، سنسور اواپراتور، سنسور دمای محیط
- موتور فن کمپرسور و موتورفن کابین
- پروانه ها
- کمپرسور
- المنت های برفک زدا و المنت های رطوبت گیر واشر لای دری
- ترمودیسک ها یا ترموفیوزها
- شیر برقی ها
- شستی ها
- لایت های کابین
- درخت سیم
- سایر قطعات مکانیکی شامل شیر مبرد، لوله ی کندانسور، واشر، درزگیر، دستگیره و …
برد یا پاور:
مهم ترین قطعه یخچال های جدید بردها یا پاورها می باشند و عملا کنترل کننده ی اصلی مدار یخچال یا فریزر هستند و وظیفه ی اصلی کنترل و کارکرد مناسب محصول به عهده ی این قطعه می باشد.
نمایشگر یا دیسپلی:
قطعه ی بعدی نمایشگر یا دیسپلی است که وظیفه ی ارتباط با پاور را به عهده دارد و همین طور نمایش دماهای تنظیمی و مودهای محصول که معمولا روی آن وجود دارد را برعهده دارد.
سنسورها:
قطعه های بعدی که در یخچال ها وجود دارد، سنسورها هستند که متناسب با اینکه محصول یخچال، فریزر و یا کامبی باشد و یا اینکه محصول سنسوری یا ترمودیسکی باشد، به شکل های متفاوتی موجود می باشند، مثلا سنسورهایی که در یخچال ها می تواند وجود داشته باشد، عبارت است از سنسور کابین یخچال، سنسور اواپراتور، سنسور دمای محیط و همین طور در فریزر نیز سنسورکابین، سنسور اواپراتور، سنسور دمای محیط و سنسور یخ ساز برای نشان دادن دمای یخ، مورد استفاده قرار می گیرند.
موتورفن ها:
قطعه ی بعدی که در یخچال ها مورد استفاده قرار می گیرد، موتورفن ها هستند، این فن ها بصورت AC و DC وجود دارند و بعنوان فن سرامیکی نیز شناخته شده هستند، هر کدام از آنها نیز با دورهای مختلفی می توانند وجود داشته باشند.
موتور فن متریکس
پروانه ها:
پروانه نیز یکی دیگر از قطعات مربوط به یخچال و فریزر است، فن ها معمولا با پروانه هایشان شناخته می شوند. پروانه ها هم در مدل های مختلفی موجودند.
کمپرسورهای اینورتری و غیراینورتری:
یکی دیگر از قطعات یخچال کمپرسور می باشد، کمپسور هم متناسب با محصول با پروانه های مختلف وجود دارد. کمپرسور هم می تواند اینورتری باشد و هم معمولی یا غیزاینورتری. در کمپرسورهای غیر اینورتری، بصورت متداول قطع هایی وجود دارد به نام رله اورلود.
کمپرسورهای اینورتری از دو قطعه ی کمپرسور و درایور کمپرسور تشکیل شده اند. محصولی که کمپرسور آن اینورتری است، قطعه ی دیگری آن کمپرسور را راه اندازی می کند، به اینصورت که کمپرسور بطور مستقیم با راه انداز(درایور) در ارتباط است و آن راه انداز، کمپرسور را به کار می اندازد، این درایور، فرمان و برق اصلی خود را از برد دریافت می کند. در محصولات غیر اینورتری چنین بردی نیاز نیست، بلکه آن محصولات، به طور مستقیم توسط برق 220 ولت قطع و وصل می شوند. در کمپرسورهای اینورتری باتوجه به اینکه کنترل دور موتور امکان پذیر است، مزیت هایی از قبیل کاهش مصرف وجود دار زیرا با توجه به کاهش دور موتور در شرایط مورد نیاز، مصرف برق کاهش می یابد.
المنت ها:
المان دیگری که در یخچال ها وجود دارد، المنت ها هستند، این قطعات در هنگام دیفراست عملا باعث برفک زدایی می شوند. از المنت های مختلفی در یخچال ها و فریزر ها استفاده می شود. المنت های اصلی حدودا 150 یا 180 تا 200 وات هستند. المنت های کف، توانه ای پایین تر حدود 30 وات تا 50 وات را دارا می باشند. نوع دیگر المنت ها، المنت های رطوبت گیر واشر لای دری می باشد که معمولا بعضی از یخچال ها از این نوع المنت ها برخوردار هستند و باقی یخچال ها این نوع المنت را ندارند و کارشان هم این است که بطور غیر مستقیم گرمای دور درز و واشر دور در را جهت هدف رطوبت گیری، ایجاد می کنند.
المنت آخر نیز المنت لوله ی آب گیر یخ ساز میباشد.
این المنت ها در تنوع و مدل های مختلف که هر کدام از آنها با شرکت های مختلف روی محصولات مختلف و ابعاد و شکل های مختلف و توان های مختلف و با سوکت های مختلف وجود دارند، از جمله ی لوازم سازنده یخچال می باشند.
ترمودیسک ها یا ترموفیوزها:
قطعه های بعدی ترمودیسک ها یا ترموفیوزها هستند که وظیفه ی قطع کردن دیفراست و یا اتمام عملیات موفقیت آمیز دیفراست یا برفک زدایی را در محصولات غیرسنسوری، یعنی محصولاتی که برفک زدایی شان را به صورت ترمودیسکی انجام می دهند، دارا می باشند. این قطعه ها همانطوری که اشاره شد وظیفه ی قطع کردن المنت دیفراست را به عهده دارند.
شیربرقی ها:
قطعه های بعدی شیر برقی ها هستند که در محصولاتی که یخ ساز دارند و یا در یخچال هایی که آب سردکن دارند، این قطعه وجود دارد و وظیفه ی قطع و وصل کردن آبی که به داخل یخ ساز و یا آبی که به آب سردکن می ریزد را به عهده دارند.
شستی آبسردکن:
قعطه ی بعدی شستی آبسردکن است و زمانی که پدال فشار داده می شود، این قطعه وصل می شود.
لایته ای کابین:
از جمله قطعات دیگری که در یخچال ها موجود است، لایت های کابین هستند. این لایت ها، LED هستند و در ابعاد و توان های مختلف وجود دارند.
سنسور لای دری یا ریزرلی:
قطعه ی بعدی سنسور لای دری یا ریزرلی می باشد که این قطعه هم بصورت مکانیکی و هم بصورت مغناطیسی موجود می باشد.
شیر مبرد:
دیگر قطعه هایی که در یخچالها و فریزرها موجود است، یک سری شیرهایی است به نام شیر مبرد که در محصولات جدید اروپایی وجود دارد.
دسته سیم :
قطعه ی دیگری که تقریبا در یخچال ها و فریزرها با همه ی قطعات در ارتباط است، درخت سیم یا دسته سیم می باشد. سیم بندی ای که همه ی ارتباطات بین قطعات یک یخچال و یا فریزر را ایجاد میکند، این قطعه می باشد.
لوله ها، اواپراتور و…:
از جمله قطعات دیگر قطعات مکانیکی می باشند، مثل لوله ها، اواپراتور و… که خرابی های خاص خود را دارا می باشند، به عنوان مثال دچار گرفتگی می شوند و یا سوراخ می شوند.
لوله ی کندانسور:
از جمله قطعات مکانیکی دیگر لوله ی کندانسور می باشد، این قطعات مکانیکی هستند که در سایزها، شکل ها، طول ها و قطرهای مختلف وجود دارند.
واشر، درزگیر، دستگیره و… :
متعلقات مکانیکی دیگری که زیاد نیز هستند، واشر، درزگیر، دستگیره و… مواردی هستند که مربوط به ظاهر دستگاه می باشند و کاربردهای خاص خودشان را دارا می باشند.
قفسه یخچال:
متعلقات ظاهری دیگر یخچال قفسه ها می باشند.
لایت های بالای دری، لایت های زیردری و انواع دیگر لایت:
در نهایت از جمله ی قطعات متنوع دیگر یخچال ها و فریزرها انواع لایت ها هستند، شامل لایت های بالای دری، لایت های زیردری و انواع دیگر لایت، همین طور قفل و دستگیره ها که آنها هم انواع متنوع و گوناگونی را دارا هستند.